Toimintamme toteutuu käytännön tasolla keskisen Uudenmaan kunnissa paikallisten perinnetoimikuntien kautta. Yhdistys keskittyy toimintaedellytysten luomiseen sekä toiminnan ohjaamiseen, tukemiseen ja vahvistamiseen.
Tärkeimpiä vuotuisia tapahtumia järjestetään kansallisina juhlapäivinä, joita ovat
13.3. Talvisodan päättymisen päivä
27.4. Kansallinen veteraanipäivä
Toukokuun toiseksi viimeinen sunnuntai Kaatuneiden muistopäivä
4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä
30.11. Talvisodan alkamispäivä
6.12. Itsenäisyyspäivä
Kansallisiin juhlapäiviin voi liittyä juhlava lipunnosto, kunniakäynti sankarihaudoilla,
veteraanien kahvi- ja lounastilaisuuksia, veteraanijärjestöjen omia juhlia ja tapahtumia, Itsenäisyyspäivän juhlia ja juhlakonsertteja, kirjastojen tapahtumia ja kirjailijavierailuja ja museoiden perinnenäyttelyitä sekä esimerkiksi yhdistysten vuosijuhlia.
Kansallisten juhlapäivien tapahtumia järjestetään myös päiväkodeilla, kouluilla, oppilaitoksissa sekä palvelutaloissa. Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati toteutuu vuosittain itsenäisyyspäivänä, jolloin järjestetään myös Itsenäisyyspäivän vastaanottoja.
Yhdistyksen jäsenet osallistuvat toimintaan
Yhdistyksen jäsenet ovat kunniajäseniä, puoliso- ja leskijäseniä, varsinaisia jäseniä ja kannattajajäseniä. Osa jäsenistä osallistuu perinnetoimikuntien toiminnan toteutukseen, osa yhdistyksen toiminnan suunnitteluun.
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi hallitus voi hyväksyä yksityisen henkilön, yhteisön tai yrityksen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoitusperät ja haluaa tukea yhdistyksen toimintaa.
Sotien 1939–1945 veteraani- tai vastaavan tunnuksen omaavat veteraanit, heidän puolisonsa ja lesket kutsutaan kunniajäseniksi.
Kannattajajäseneksi hallitus voi hyväksyä yksityisen henkilön tai yhteisön, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa.