Tilinpäätös 2020

Vuosi 2020 oli liiton 63. toimintavuosi. Sotaveteraaniliiton edeltäjä yhteisön Rintamamiesten Asuntoliitto perustettiin 29.9.1957.

Toimikautta leimasi koronapandemia. Erilaiset toiminnalliset rajoitukset haittasivat erityisesti tukityötä sekä veteraanitapahtuminen toteuttamista. Esimerkiksi XXIX Liittokokous toteutettiin poikkeusoloissa. Lisaksi pandemia laski liiton tulovirtoja, mutta ajoissa tehdyt hallinnon sopeuttamistoimet sekä yleinen toiminnan supistuminen tasapainottivat taloutta. Lisaksi liiton hallinnossa tapahtui ns. digiloikka, kun kokouksia järjestettiin sähköpostin ja videoneuvottelun keinoin. Tämä tehosti ajan käyttöä ja laski hallinnon kustannuksia.

Sotaveteraaniliiton XXIX Liitokokouksessa 21.9.2021 valittiin arkkipiispa emer. Jukka Paarman jatkamaan valtuuston puheenjohtajana ja lehdistöneuvos Erkki Heikkisen liiton puheenjohtajana. Hallintoa kehitettiin uusimuotoisella toimintasuunnitelmalla ja sen seurantajärjestelmällä. Lisäksi koronarajoitusten tullessa voimaan maaliskuussa 2020 päivitettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vastaamaan uutta tilannetta. Taloushallinnossa otettiin käyttöön sähköinen laskutusjärjestelmä.

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2020-sotaveteraaniliitto