Kirjallisuus

Veteraanien perintö Nokialla
Marko Honkaniemi (toim.), Päivi Kahila-Kivistö (toim.)
Nokian Sotaveteraanit ry
Sivumäärä: 269 sivua
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2020
Veteraanien perintö Nokialla tallentaa sotien 1939–1945 tapahtumia nokialaisesta näkökulmasta. Nokialaismiehet taistelivat sotien 1939–1945 rintamilla, mutta sota muutti myös elämää kauppalassa. Kirja antaa äänen sotaveteraaneille ja Karjalan evakoille, mutta kertoo myös Nokian pommituksista, ruokapulasta, tehtaitten vaikeuksista – sekä vahvasta yhteishengestä, avunannosta ja uuden teollisuuden rakentamisesta.

Serkusten kirjeet – Mottisen serkusten kenttäpostia 1939 – 1944

Hannu Tapola
Sivumäärä: 168
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2020
Serkusten kirjeet -kirja kertoo viiden hämäläisen serkuksen elämästä talvisodan ja jatkosodan aikana kenttäpostikirjeiden kautta. He olivat kaikki lempääläisen Lemposten kylän Mottisen talon serkuksia. Kirjoittaja on hakenut yksiköiden sotapäiväkirjoista jokaiselle kirjeelle kirjoituspaikan, sehän yleensä ei käynyt kirjeistä ilmi. Kirjaan on lisätty karttaviitteitä ja runsaasti valokuvia.

Ikaalilaisia talvisodassa ja kotirintamalla
Jaakko Koskelo (toim.) ja Leo Lammi (toim.)
Ikaalinen Seura
Sivumäärä:192
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi 1990
Ikaalilaisia talvisodassa ja kotirintamalla -kirjan tarkoituksena on esitellä sitä maailmaa, jossa talvisodan aikaan eläneet ponnistelivat. Pääasiallisina tietolähteinä ovat olleet Ikaalisten kaupunginarkisto, Sota-arkisto sekä paikallislehti Pohjois-Satakunta. Kirjaa elävöittää kartat, piirrokset, valokuvat sekä lehtileikkeet.