Järvenpään lukio on yli 1100 oppilaan oppilaitos. Tilat mahdollistavat juhlan järjestämisen avoimessa, kolmen kerroksen aulassa. ”Olen iloinen, että voimme järjestää Vapauden viesti -juhlan kaikille lukiolaisille samanaikaisesti”, iloitsi myös rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi.

Lukiolaiset olivat suunnitelleet itsenäisyyspäivän Vapauden viesti -juhlan yhteistyössä Järvenpään Reserviupseerit ry:n ja Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistyksen kanssa. Paikalle oli varmasti saapunut ainakin 1000 oppilasta.

Juhlaohjelma oli koskettavan kaunis ja muodosti arvokkaan ja lämminhenkisen kokonaisuuden. Saimme kokea nuorten juhlapuheiden ja musiikki- ja tanssiesitysten aikana, miten liikutuksen väreet kulkivat meidän vierekkäin istuvienkin iholla. Ohjelmakokonaisuus yhdisti sukupolvien kokemuksia ja muistoja.

Laivaston soittokunta Turusta vieraili Järvenpään juhlassa Kvintetin voimin ja kohotti juhlan aluksi tunnelmaa soittamalla kappaleen ”Isänmaalle” ylikersantti Toni Isokiven johdolla. Avaussanat lausui lukion Opiskelijakunnan puheenjohtaja Ville Sikström, minkä jälkeen kuulimme Jääkärien marssin Laivaston soittokunnan Kvintetin esittämänä. Lauluosuuden esitti musiikkikomentajakapteeni Juha Ketola. Seuraavina esitettiin tervehdykset. Puolustusvoimien tervehdyksen toi everstiluutnantti, Uudenmaan aluetoimiston päällikkö Markku Jämsä. Järvenpään kaupungin tervehdyksen toi lukion entinen oppilas, nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja, valtiotieteen maisteri Eemeli Peltonen.

Nuorten ohjelmassa Anni-Malviina Torvasti soitti harmonikallaan Raimo Roihan sävellyksen ”Musta leski”. Hänen jälkeen lukion 3-luokan edustaja Juuso Heikkilä luovutti Vapauden viestin seuraavan juhlan järjestäjälle, Tuusulan lukion Lila Ruotsalaiselle. Juuso Heikkilä luki ennen luovuttamista ääneen viestikäärön tekstin, Vapauden viestin.

Viestin lopussa Suomen veteraaniliittojen valtuuskunta, Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto, Rintamanaisten Liitto ja Kaatuneiden Omaisten Liitto esittävät toiveen:
”Toivomme ja uskomme, että tämä viesti siirtyy joka vuosi ylimmältä kouluikäluokalta seuraavalle, niin kuin isänmaamme vapauden vaaliminen on kulkenut vahvana verenperintönä väistyvältä sukupolvelta nousevalle. Nuorisossa on itsenäisen maan, vapaan kansan tulevaisuus. Pitäkää huolta maanpuolustustahdon säilymisestä, puolustusvoimista ja omasta fyysisestä kunnostanne!”

Vapauden viesti -kapulan luovutuksen jälkeen juhlapuheen piti sotatieteiden tohtori, kansanedustaja Jarno Limnéll. Hän korosti itsenäisyyttämme ja suomalaisten vapauden tunnetta. ”Voimme elää rauhallisina, joskin valppaina”.  Myös ajankohtaisiin asioihin osin paneutuneen Limnéllin jälkeen oli vuorossa koulun oppilaiden tilaisuutta varten ohjattu ja sovitettu esitys ”Nää maat”. Teoksen esitti lukion kuuden hengen oppilasorkesteri yhdessä laulutrion ja kahdeksan hengen tanssiryhmän kanssa. Teos oli toteutettu liikuttavan kauniin musiikin, laulun ja tanssin koreografian kokonaisuutena.

Nuorten esitysten jälkeen Laivaston soittokunnan Kvintetti esitti Kalervo Hämäläisen v. 1988 säveltämän ”Veteraanin iltahuudon” musiikkikomentajakapteeni Juha Ketolan laulaessa. Juhlan päätteeksi kiitossanat lausui eversti evp. Jari Anttalainen Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistyksen puheenjohtajana, yhdistyksen puolesta. Lopuksi musiikkitrio lauloi yhdessä lukiolaisten, opettajien ja kutsuvierasyleisön kanssa Maamme-laulun, Laivaston soittokunnan Kvintetin säestyksellä.

Juhlavieraiden joukossa oli mm. Sotainvalidien Järvenpään osaston ja Järvenpään sotaveteraaniyhdistysten puheenjohtajat. Tällä kertaa läsnä ei ollut veteraaneja, sillä Järvenpäässä asuvien, rintamatunnuksen omaavien veteraanien keski-ikänsä on jo 98 vuotta. Myös paikallisten maanpuolustusjärjestöjen edustajat kunnioittivat juhlaa läsnäolollaan. Juhlan päävastuu oli tänä vuonna Järvenpään Reserviupseerikerholla.