Paavo Närvänen Pirkkalasta on Suomen ennätyskerääjä sotiemme veteraaneille

Liikunnallinen ennätyskerääjä Paavo Närvänen kuvattuna hänelle läheisen Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen lisärakennustyömaan edustalla Pirkkalan hölkän reitin varrella.

Pirkkalalainen Paavo Närvänen, 82, on epävirallinen Suomen ennätyskerääjä sotiemme veteraanien hyväksi toimitettavassa lipaskeräyksessä. Hän on viime vuosien kuluessa kerännyt yli 110 000 euroa. Summa lienee jutuntekohetkellä jo lähempänä 115 000 euroa.

Närvänen asetti itselleen 100 000 euron tavoitteen, mutta ei malttanut lopettaa, kun sekä oma harrastuneisuus että terveys ovat sen sallineet. Useissa isänmaallisissa toimissa kunnostautunut Närvänen haluaa edelleen auttaa jäljellä olevia sotiemme veteraaneja ja heidän puolisoitaan ja leskiään.

Viime vuosina Paavo Närvänen on pukenut keräysliivin ylleen monta kertaa viikossa. Hän on tehnyt keräystä Tampereen seudulla niin eri kauppaliikkeiden edustalla kuin useissa tilaisuuksissa.

Urjalasta lähtöisin olevalla Närväsellä on karjalaiset juuret. Lähimmäisten auttaminen on hänellä suvun perintöä. Kun Paavo Närvänen syntyi, oli Suomi ollut jatkosodassa noin kaksi viikkoa. Omakohtaisesta sota-ajasta kumpuaa perinne, joka velvoittaa ja kannustaa Närvästä edelleen osallistumaan kunniakansalaistemme auttamiseen.

Teksti ja kuva: Jouni Koskela