Ajankohtaista

Pälkjärven evakko ja veteraanin leski Annikki Ilonen täytti 102 vuotta

Rääkkylässä asuva Pälkjärven evakko ja veteraanin leski Annikki Ilonen täytti 102 vuotta. Perinneyhdistys onnittelee!

Juha-Pekka Puhakka (vas.) päivänsankari Annikki Ilonen ja Mika Karttunen

Juha-Pekka Puhakka (vas.) päivänsankari Annikki Ilonen ja Mika Karttunen

Juhannusaattona kävimme Karttusen Mikan kanssa viemässä Sotien 1939-1945 Rääkkylän perinnetoimikunnan tervehdyksen seuraavana päivänä (22.06.2024) 102 vuotta täyttävälle Annikki Iloselle. Syntymäpäiväsankaria muistettiin kukilla, makeisilla ja sanaristikkolehdellä. Annikki on innokas täyttämään sanaristikkoja. Sanaristikkojen täyttäminen on korvaavaa tekemistä hänelle neulomisen jäätyä, toisen käden liikerajoitteista johtuen. Ristikot täyttyvät hyvin yhdelläkin kädellä.

Annikki Ilonen on veteraanin leski ja Karjalan evakko Pälkjärveltä. Juttelimmekin sota-ajan asioista aina nykypäivän asioihin. Meillä meni aika nopeasti jutellessa ja Pihlajapirtin hoitajat toivat meille kahvitkin. Itselleni jäi mieleen jutustelusta Annikin kuvaus ilmataistelusta, jossa vihollinen oli tippunut Jänisjoen taakse. Ilmataistelut olivatkin Pälkjärven alueella yleisiä, sillä naapurissa sijainnut Värtsilä oli paljon pommitettu kohde teollisuuden johdosta.

Syntymäpäiväsankarin mielestä elämä hoitokodissa sujuu varsin hyvin, mutta juttuseuraa saisi olla enemmän. No myö juteltiin niin kovasti, että kukatkin jäi kuvasta. Lue Annikki Ilosesta lisää tästä Pälkjärven pitäjäseuran artikkelista. Sieltä löytyy myös linkki videoon, jossa Annikki kertoo kokemuksistaan: https://palkjarvi.fi/…/palkjarvelta-varpasaloon-annikki…/

(kuvassa)