Ajankohtaista

Veteraanityö Lapissa sai jatkajansa

Tilaisuuden valmisteluun oli osallistunut laaja joukko veteraanityön tekijöitä, mutta erityisen kiitoksen juhlan suunnittelusta ja läpiviennistä ansaitsevat Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Yrjö Säkkinen sekä tilaisuuden juontaja kapteeni Petri Keihäskoski.

Veteraanit ja kutsuvieraita

Veteraanit ja kutsuvieraita

Juhlaan oli matkustanut reilu 100 vierasta koko laajan Lapinmaan alueelta. Tilaisuudessa oli haikeuden tuntua, kun Sotainvalidien Veljesliiton, Sotaveteraaniliiton ja Rintamaveteraaniliiton piirien pitkä rupeama tuli päätökseensä. Toisaalta ilmassa oli myös jatkuvuuden ja uuden syntymisen henkeä, kun tuki- ja perinnetehtävien hoito siirtyi lippuseremonialla perinneyhdistyksen hyviin käsiin.

Tehtävien vaihto lippuseremonialla

Tehtävien vaihto lippuseremonialla

Veteraanityön jatkuvuutta korosti myös Tammenlehvän Perinneliiton valtuuston ja Veljesliiton puheenjohtaja Marja-Liisa Taipale juhlapuheessaan. Jatkuvuutta todistivat myös paikalla olleet veteraanit, joista vuoden lotta 2023 Alli Korva lausui mieliinpainuvasti kaksi runoa.

Kolmen sodan lotta Alli Korva

Kolmen sodan lotta Alli Korva

Lapin Sotilassoittokunta esitti komeasti tuttuja veteraanisukupolven sointuja. Normaalisti mieskuoron laulamana kuultu Veteraanin iltahuuto sai aivan uusia herkkiäkin ulottuvuuksia, kun sen esitti soolona lehtori Annukka Kurvinen.

Seppelpartio

Seppelpartio

Oli hieno ja tärkeä ele järjestää juhla yhteistoiminnassa kaikkien kolmen piirin kesken. Tämä antoi hyvän lähtökohdan perinneyhdistykselle, sillä vain yhdessä tekemällä veteraanityö elää ja voi hyvin myös Pohjois-Suomessa.

Sakari Martimo