Pohjois-Kymen Perinneyhdistyksen uusi toiminnanjohtaja esittäytyy

Toiminnanjohtaja Tuija Kurki

Kun viime keväänä sain pyynnön ryhtyä Sotien 1939–1945 Pohjois-Kymen Perinneyhdistyksen toiminnanjohtajaksi, mietin pitkään, mitä annettavaa minulla olisi näin vastuulliseen tehtävään.

Olen kasarmien takapihojen kasvatti ja imenyt maanpuolustushengen itseeni jo lapsuudessa. Isäni taisteli Karjalankannaksella sekä talvi-, että jatkosodan viimeisiin hetkiin saakka kotipitäjänsä Koiviston saarilla ja pysyi Rannikkotykistölle uskollisena työvuosinaan Puolustusvoimissa. Äitini toimi ilmavalvontalottana Helsingissä ja myöhemmin vuosia aktiivisena sotilaskotisisarena. Heidän perintönään olen saanut kunnioituksen ja arvostuksen sotiemme veteraaneja, sotainvalideja ja lottia, sekä koko sodan ajan kokenutta sukupolvea kohtaan.

Sosionomina olen työskennellyt erilaisissa tehtävissä vanhuspalvelussa. Työssäni suurimpana rikkautena ja voimavarana olen kokenut iäkkäiden ihmisten kohtaamisen, heidän kokemusten kartuttaman elämänviisauden tiedostamisen. Parhaita työpaikkoja on ollut Rovaniemen Veljes-sairaskodilla, missä kipinä sotaveteraanien ja -invalidien hyväksi tehtävään työhön syttyi. Kiitollisena muistan ystävää, joka vinkkasi pian kuusi vuotta sitten Hoikun hakevan sosiaalineuvojaa sotainvalidien neuvontapalveluun. Työpaikka johti muuttoon Kouvolaan ja täältä käsin palvelin Pohjois-Kymenlaakson, sekä lopulta myös Etelä-Karjalan sotainvalideja neuvontapalvelutyössä.

Jäin reilu vuosi sitten virallisesti eläkkeelle. Tuolloin ajattelin, että olen nyt osani tehnyt, että keskityn asioihin, joihin ei työelämän sivussa jaksanut tai ehtinyt. Hetken aikaa joutilaisuus tuntui hyvältä, mutta elämässä on hyvä olla mielekästä sisältöä ja itseäni motivoi uusien asioiden oppiminen ja vuorovaikutus ihmisten kanssa. Niinpä otin vastaan perinneyhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävät. Tiedostan haasteet ja odotukset, mutta näen myös perinneyhdistyksen työn tärkeyden sodan kokeneille ja nykyisille sekä tuleville sukupolville. Lupaan omalta osaltani tehdä parhaani tässä tärkeässä työssä.

 

Tuija Kurki

toiminnanjohtaja

Sotien 1939-1945 Pohjois-Kymen Perinneyhdistys ry