105 kynttilää Talvisodan muistolle 10.3. klo 19 Tuusulan kirkkorannassa

105 kynttiläsoihtua kutsuu Tuusulan kirkkorantaan sunnuntai-iltana 10.3. klo 19
talvisodan ja veteraanien ja uhrien muistolle järjestettyyn tapahtumaan Tuusulan kirkkorantaan, Tuusulanjärven tuntumaan odotetaan sunnuntai-iltana 10.3. noin seitsemän aikaan puhelimin, otsa- tai taskulampuin tai kynttilöin varustautuneita alueen asukkaita.

– Mukaan kannattaa tulla lämpimästi toppatakkiin pukeutuneena tai poiketa vaikka kesken iltalenkkiä. Kynttilälyhtyjen valomeri ohjaa paikalle, kehottaa Harri Majamäki, yksi tapahtuman järjestäjistä ja Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistyksen edustajista.

Tuusulan kirkkorantaa valaisee 105 talvisodan päättymisen muistoa kunnioittavaa kynttilälyhtyä, yksi kynttilä kullekin päivälle. Kynttiläkuja jää paikalleen jäälle keskiviikkoon, 13.3. saakka, tavoitteena palvella jäällä ja rannalla liikkuvaa yleisöä oikeaan Talvisodan päättymispäivään saakka.

– Vaikka vietämme Talvisodan päättymisen muistopäivää kunnissa yleensä keskiviikkona 13.3., haluamme kutsua tuusulalaisia ja laajemminkin alueen asukkaita tähän talvisodan ja sotiemme veteraanien muistoa kunnioittavaan ulkoilmatapahtumaan  jo sunnuntai-iltana, kertoo Harri Majamäki Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistyksestä, kaikkien järjestäjien puolesta. Olisi hienoa, jos paikalle tulisi paljon yleisöä otsalamppujen kera.

Kirkkoherra Ulla Rosenqvist pitää iltahartauden rannassa

Oli sää millainen vain, Tuusulan kirkkoranta muuttuu valaistuksi sunnuntai-iltana 10.3. kello seitsemän aikaan.
– Toivomme myös seurakunnan puolesta, että mahdollisimman moni saapuu paikalle ”maailman suurimpaan kirkkoon”, taivasalla, toteaa Tuusulan kirkkoherra Ulla Rosenqvist, joka pitää lyhyen iltahartauden Tuusulan kirkon takana, Tuusulanjärven rannalla.

– Paikalle voi tulla vaikka kesken iltalenkin, kävellä, hiihtää järveltä – toki omalla vastuulla, tai tulla autolla. Täällä voi rauhoittua ja nauttia keväisestä illasta ja seurata ainutkertaista tapahtumaa.

Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys ja sen perinnetoimikunnat sekä kunnat ja seurakunnat jatkavat kunniakansalaistemme perinteitä

Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys on alueen viiden kunnan – Tuusulan, Keravan, Järvenpään, Mäntsälän ja Pornaisten alueen veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen ja mm. kotiseutu-, perinne- ja nuorisojärjestöjen edustajista muodostama yhdistys. Se perustettiin toukokuussa 2022 ottamaan vastaan Valtioneuvoston ohjeistamat vastuutehtävät veteraaniperinteiden jatkamiseksi. Yhdistyksen nimi ja säännöt hyväksyttiin jo vuosi sitten. Yhdistys jatkaa VETRES, Keski-Uusimaan perinteitä. Tammenlehvän paikalliset perinnetoimikunnat toteuttavat kansallisia juhlapäiviä kunnissa. Seuraavia tapahtumia ovat Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet kunnissa.

Lisätietoa:

Harri Majamäki, Tuusula
Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys ry/Tuusulan perinnetoimikunta
harri.majamaki@kolumbus.fi, 050 5846 020

Merja Kukkonen, Järvenpää
Tammenlehvän Keski-Uudenmaan Perinneyhdistys ry, tiedotusvastaava
Järvenpään perinnetoimikunta,
meku.kukkonen@outlook.com, 040 4891 754
www.sotiemmeperinne.fi

Jari Anttalainen, Tuusula
Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys ry, puheenjohtaja
jari.o.anttalainen@gmail.com, 040 5173 200

Veikko Karhumäki, Mäntsälä
Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys ry
veikko.karhumaki@msoynet.net, 041 5475 508

Jarmo Ahonen, Kerava
Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys ry
Keravan perinnetoimikunta
jarmo.ahonen@kolumbus.fi

Sakari Pietilä, Pornainen
Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys ry
Pornaisten perinnetoimikunta
sakari.pietila02@gmail.com