Seppeleenlasku 24.4. Veljeä ei jätetä -muistomerkillä Järvenpään veteraanipuistossa

Seppeleenlaskutilaisuus  24.4. Veljeä ei jätetä -muistomerkillä Järvenpän veteraanipuistossa Vanhankylänniemessä

Järvenpään kaupunki, Järvenpään seurakunta ja järvenpääläiset veteraanijärjestöt laskivat 24.4.2024 seppeleensä Veljeä ei jätetä -muistomerkille Vanhankylänniemen veteraanipuistossa. Kuvanveistäjä Erkki Erosen suunnitteleman muistomerkin vihkijuhlasta tuli 23.4. kuluneeksi 29 vuotta. Tilaisuus liittyi Kansallisen veteraanipäivän juhlaviikon tapahtumiin Järvenpäässä.

Seppeleenlaskutilaisuutta kunnioittivat läsnäolollaan Järvenpään kaupungin kulttuurijohtaja Pirre Raijas, joka laski kaupungin ja seurakunnan yhteisen seppeleen, sekä veteraanijärjestöjen edustajina Sotainvalidien Veljesliiton Järvenpään seudun osaston edustajana Arno Tarjas, Järvenpään Rintamaveteraanien edustajana Satu Seidler ja Järvenpään Sotaveteraanien edustajana puheenjohtaja Tuula Rothovius, joka laski veteraanijärjestöjen yhteisen seppeleen.

Lippulinnassa veteraanijärjestöjä edustivat vastaavasti Juha Koskenranta (SI, vas.), Lasse Savolainen (JSV) ja Olli Greggilä (JRV).

Seppeleenlaskutilaisuuteen ja sen jälkeiseen kahvitilaisuuteen Sotaveteraanien Veljesmajalle saapui parinkymmenen hengen joukko veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen, Järvenpään seurakunnan ja kaupungin edustajia.

Järvenpään Sotaveteraanien puheenjohtaja Tuula Rothovius toivotti kaikki sydämellisesti tervetulleiksi Veljesmajalle ja piti kauniin puheen, joka alkoi veteraanieja kunnioittavin, merkityksellisin sanoin.
– Veteraaneilta, kunniakansalaisiltamme olemme saaneet suurimman, kalleimman lahjan, vapaan ja itsenäisen isänmaan, ja voimme puhua rakasta, kaunista äidinkieltämme suomea.

Järvenpään seurakuntaa edusti hiljattain eläkkeelle siirtynyt kanttori Heikki Ruokonen, joka esiintyi tilaisuudessa. Hän soitti taiturillisesti pianoa ja lauloi ja laulatti yleisöä. Hän soitti mm. Miliza Korjuksen esittämän, vuonna 1935 tunnetuksi tulleen laulun Warum, ja lauloi mm. säveltäjä, kamarineuvos Kalervo Hämäläisen (1917-2015)  säveltämän ja sanoittaman Veteraanien iltahuudon, yhdessä läsnä olevien kanssa.
Näytä kävijätiedot ja mainokset
Mainosta julkaisua
<img class=”x16dsc37″ role=”presentation” src=”data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class=”x16dsc37″ role=”presentation” src=”data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Kaikki reaktiot:

5